Har du fått et produkt fra GrillSymbol eller Petteri Wiimaa som ikke ser ut som på bildet? Ta det helt med ro, videre vil vi gi anbefalinger for behandling av COR-TEN®- stål slik at det ser ut som på bildene.

 

Hva er COR-TEN® og SSAB værbestandig stål?

COR-TEN® er et ekstremt sterkt konstruksjonsstål med en unik værbestandighet. Stålets kjemiske sammensetning gjør det mulig å danne et rustlag som dekker produktet uten at stålets mekaniske egenskaper endres. Dette rustlaget beskytter ikke bare stålproduktene mot naturkreftene, men byr også på en enestående og iøynefallende finish. I tillegg er det mer miljøvennlig enn vanlig stål.

 

Nyprodusert COR-TEN er grå – akkurat som vanlig varmvalset stål.

På grunn av værforholdenes påvirkning blir den rødbrun og etter en stund mørkner den. Det er to muligheter for aldring av overflaten: vanlig korrosjon eller en rask versjon.

Den vanlige korrosjonen er enkel: La COR-TEN-stålproduktet stå ute, og rust vil dannes av regn og fuktighet. Metalloverflatene rengjøres med en løsning – den forbereder overflatene for korrosjon. Avhengig av forholdene, dannes rust etter 1 til 6 uker.

Hurtigversjonen innebærer å spraye metalloverflatene med en saltløsning. Dette gjentas 5-6 ganger. Løsningen skal være svak, ca 1 teskje salt per liter vann. Løs opp saltet i varmt vann og spray overflaten. Ingen annen behandling er nødvendig, regnet vasker ut saltet over tid. Når Cor-Ten-stålet blir vått, blir hele materialet tykkere takket være rustlaget som dannes på toppen, i motsetning til vanlig karbonstål, som blir tynnere av rust. COR-TEN stål og flekker: det første året når rustlaget dannes, avgir produktet rust.

Hvis du plasserer et COR-TEN stålprodukt på et tredekke, vil det dannes flekker på overflaten under produktet. Når du fjerner produktet, kan du rengjøre overflaten under produktet med en metallbørste. Noen typer stein absorberer alle flekker og COR-TEN stål kan gi steinene en brun fargetone, som kan være vanskelig å fjerne.

Etter det første året har COR-TEN-stålet dannet rustlaget og avgir nesten ikke ytterligere rust. COR-TEN-produkter kan stå utendørs hele året. Tildekking over vinteren eller oppbevaring er ikke nødvendig.

 

GrillSymbol Products